mizunokazan

Mizuno kun je eigenlijk nog niet serieus noemen in het trailrunning. Ze hebben maar één schoen die je in het rijtje zou kunnen toevoegen en dat is de Ascend. Daar kunnen we binnenkort 2 modellen aan toevoegen genaamd de Wave Kazan en de Wave Hayate. Deze schoenen zijn ontworpen vanuit het oogpunt; niet er omheen maar er overheen. Het zijn beide wendbare soepele schoenen die de ondergrond goed weten aan te voelen als we Mizuno mogen geloven. Wij zijn de beroerdste niet dus geven ze de voordeel van de twijfel. (toekomst zal uitwijzen of het daadwerkelijk zo is)

Je zou deze schoenen tegen de Asics Fuji Trainer en Fuji Racer aan kunnen zetten voor een vergelijkbare test. De Kazan is , in zekere zin , een heroverweging van de Ascend, een combinatie van een wendbare en flexibele run met een traditionele geometrie. De Wave Hayate is het snellere lichtere broertje van de Kazan voor een meer prestatieve run met een lagere drop.

Het is goed dat er nog een merk komt met meerdere modellen trailschoenen maar we moeten er een kleine kanttekening bij plaatsen. De Wave Kazan heeft een drop van 12 mm en zit daarmee buiten bijna alle modellen die 10mm zitten. Persoonlijk vind ik dat een trailschoen minimaal 10mm drop moet hebben of lager om zodoende ook genoeg stabiliteit en grondcontact te voelen. De Wave Hayate is met 9mm beter geprofileerd maar mag in mijn optiek naar de 8 of 4mm toe, dit omdat zijn “tegenstanders” ook in deze lijn liggen.

mizunohayate

Hoe denk jij over het pad wat Mizuno zal gaan bewandelen met deze schoenen?
Laat hieronder jouw mening horen.

Plaatjes via: rw