Voor de trailrunners: de Zoom Terra Kiger 2 van Nike, de opvolger van de eerste versie. Belangrijk bij een trailschoen is de zool. Deze bestaat bij de Terra Kiger 2 onder andere uit Gummi Rubber op het middendeel van de voorvoet waarmee een goede grip in natte omstandigheden wordt geboden. Daarnaast heeft de zool noppen (zogenaamde ‘agressieve cross-country-zoolsegmenten’ zoals Nike stoer meldt) die de schoen vast zetten in de grond voor een buitengewoon goede grip in alle omstandigheden.
De aangepaste tussenzool bestaat uit een iets steviger gecomprimeerd, voorgevormd schuim voor een grotere respons op en buiten de paden. Uiteraard ontbreken de welbekende Air Zoom units niet. Deze zitten in de hiel en voorvoet en leveren extra demping en een ‘dicht-bij-de-grond’ gevoel.

Het naadloze bovenwerk bevat Flywire-kabels voor een optimale pasvorm en comfort. En dan heeft de schoen ook nog geperforeerd schuim op de tong en schoenkraag welke zich vormt naar de voet en zorgt voor betere luchtcirculatie (laat het maar aan de mensen van Nike over om dit fraai te brengen). De schoen weegt ongeveer 250gram en dat is niet veel voor een trailschoen. Met een drop van slechts 4 mm is deze schoen zeer geschikt voor de minimalistische traillopers.

De Terra Kiger2 kost €140,- en je hebt de keuze uit 4 kleurvarianten (2 voor de vrouwen en … juist, 2 voor de mannen).

Nike Zoom Terra Kiger 2

Nike Zoom Terra Kiger 2

Nike Zoom Terra Kiger 2

Nike Zoom Terra Kiger 2

Nike Zoom Terra Kiger 2

Afbeeldingen via Nike