Grote updates maken aan één van de meest populaire en vertrouwde hardloopschoenen op de markt kan ontmoedigend zijn,, maar New Balance maakt de 880v10 alleen maar beter.

Een nieuwe tussenzool en een opgefrist bovenwerk zorgen voor een verfrissende zachtheid onder de voeten waardoor het hardlopen nog gemakkelijker gaat.

Ontwerpers gebruikten oude gegevens van eerdere verschenen 880’s om het nieuwste model te maken, maar maakte ook gebruik van de nieuwe productieprocessen die zijn ontwikkeld tijdens de update van de New Balance Fresh Foam 1080v10.

Hoewel de betrouwbaarheid van de 880 al lang bekend bij veel hardlopers is, geeft de Fresh Foam hem nog meer persoonlijkheid.

Hypoknit Upper
Naast de nieuwe tussenzool heeft New Balance ook een nieuw bovenwerk. Gegevens toonden aan dat hardlopers veel druk op de voorvoet uitoefen. Dat is ook waar hardlopers hun kracht genereren om weer af te stoten. New Balance heeft daarvoor de Hypoknit Upper gebruikt. Dat is een gebreid bovenwerk van de neus tot de middenvoet. Op het middenvoet is echter wat New Balance “lock-out” noemt  een minder rekbaar materiaal geweven in het breisel dat structuur toevoegt.                     

In de hiel gebruikt New Balance meer gedempt vers schuim om de impact op te vangen wanneer een hardloper landt.                   
Drukgegevens bepaalde ook de maat van de rubberen noppen op de buitenzool. De slijtzool is van Blown Rubber gemaakt. Een duurzaam materiaal dat er voor zorgt dat je een goede grip hebt. Het patroon en de groeven van de slijtzool dragen bij aan een soepele afwikkeling. Grotere zeshoeken volgen de hogedrukgebieden, kleinere nokken vullen lagedrukzones in.

FRESH FOAM X MIDSOLE
Om klaar te zijn voor de toekomst is deze versie voorzien van een FreshFoamX tussenzool (in combinatie met een laag Acteva in de voorvoet zoals in v9). Hiermee maken ze het mogelijk de demping nog specifieker af te stemmen op de doelgroep en kunnen ze de tussenzool ook met 3D printing gaan produceren. Het idee achter de 880 (en 860) blijft hetzelfde: een betrouwbare daily trainer, waarop de harlopers willen blijven lopen de komende jaren.