Sinds enige tijd hebben wij het mer ON Running in ons assortiment. Een welkome aanvulling wat mij betreft aangezien het weer eens iets anders is dan de huidige modellen en gerenommeerde merken. ON running is zeker iets anders! Een runningmerk uit Zwitserland.

ON Running kenmerkt zich vooral door het in het oog springende zoolconstructie, de zogeheten clouds. Deze diverse clouds welke ook nog eens verschillen qua model geeft de loper een zeer dynamisch gevoel. Men heeft niet alleen verticale demping van boven naar beneden maar ook horizontale demping bij het neerkomen. Dit geeft extra comfort en vermindert de kans op acchilespees en kuitklachten volgens de ontwerper van de Cloud schoen.

De CloudX, CloudFlow en de CloudFlyer zijn modellen die wij sinds kort in onze shop hebben staan.

Zelf heb ik de On CloudX getest, de soepelste en lichtste van de drie. En wat een zeer energieke schoen is dat! Licht in gewicht, comfortabel maar wel met veel dynamiek en souplesse. Het is een snelle trainings/wedstrijd schoen welke van zich zelf weinig stabiliteit biedt, dus enige sterke ledematen is hierbij wel vereist. Door de Clouds onder de voet heb je een goed gevoel van demping, maar doordat deze niet al te groot zijn voel je ook dat deze schoen gewoon snel aanvoelt. Hij sluit voor de rest goed aan en heeft een compleet naadloos bovenwerk.

Enige kanttekening is dat deze schoen niet langer dan een km of 800 mee zal gaan. Maar de huidige collecties van de andere merken dienen ook na een km of 1000 vervangen te worden.

Al met al een een goed cijfer voor On Running die flink aan de weg timmert in Nederland. Waar ze bij onze oosterburen al groot zijn evenals in Oostenrijk zie je steeds meer On Running schoenen in Nederland verschijnen.