Week 3

Barefootstyle schema : van Anyones running /Tjitte Kamminga  ,

beginnersschema uit het boek : Nieuwe warming-up

Nu de temperaturen onder nul blijven is het zaak dat je je goed aankleed , een extra laagje is dan ook geen overbodige luxe. Even als een petje of beanie op je hoofd. Handschoenen kan maar is niet echt noodzakelijk vind ik zelf. Ik kreeg van de week een tip om een “Buff” voor je mond te doen zodat de koude lucht die je inademt minder zeer doet.

(zonder vond ik het van de week geen pretje om de koude lucht in te ademen tijdens het hardlopen, het deed gewoon zeer)

Nu de hardloopminuten op lopen / langer worden zal het rondje ook groter gemaakt moeten worden , het rondje van 5 km. voldoet al niet meer , we gaan nu voor een grotere route . hopen dat deze in de avonduren ook goed verlicht is. Het zal merendeels wel door de wijk worden , erg saai maar het is niet anders. Van mij mag het weer voorjaar worden en in de avonden weer langer licht .

Maar goed nu de trainingsweek bespreken.

Training 7:

Maandag 14 Januari 2013

5+2+5+2+5+2+5+2+5   (stijve kuiten) Ging echt knudde

Dinsdag 15 Januari 2013     rondje wandelen op de VFF’s

Training 8:

Woensdag  16 Januari 2013

5+2+5+2+6+2+6+2+5   wederom stijve kuiten

Donderdag  17 Januari 2013 rondje wandelen op de VFF’s

Vrijdag 18 Januari 2013 rondje wandelen op de VFF’s

Training 9:

Zaterdag  19 Januari 2013

5+2+6+2+6+2+6+2+5    Het eerste blok en de laatste helft van het laatste blok gingen slecht , wederom stijve kuiten. Voor de rest wel lekker gelopen al stond er een gluiperige koude wind.

training-week3

Bij het eerste blok was ik vergeten de Garmin Forerunner aan te zetten waardoor de tijd niet mee liep , beetje dom. En ik heb altijd een beetje last van opstart problemen voordat ik echt lekker in het loopgevoel zit. (ik word ook een dagje ouder en de beentjes en gewrichtjes strammer , dat durf ik best wel toe te geven.)

Mede door dagelijks de oefeningen te doen en om de dag te wandelen op de VFF’s , tussen de trainingsdagen in , houd de (oude) enkelblessure zich aardig rustig tot nu toe. (afkloppen)  Zou dit het definitieve vaarwel blessure moment zijn? Ik hoop het.

Zondag 20 januari 2013 is er in de AWD Panneland een twitterrun , eigenlijk zou ik daar dolgraag bij zijn , maar ik ken mezelf veel te goed en zou gewoon met de anderen meelopen terwijl mijn herstel nog niet zover is , waardoor ik de kans loop om weer een blessure op te lopen. Dus loop ik niet mee

Dit Barefootproject is mogelijk gemaakt door:
http://www.anyonesrunshop.nl  en http://www.mijnhardloopschoen.nl/

Met sportieve groet,
R.J. de Jong.