Puma lijkt op het broertje dat het altijd net niet heeft. Haalt grote broer adidas met hun ‘demping’ Boost alle aandacht naar zich toe, van Puma’s Ignite hoor je weinig tot niets. Hebben de Duitsers een soort snelsluitsysteem bedacht, de disc, hoor je daar ook al zo weinig over. Zal mede te maken hebben met het reklamebudget, maar toch.

Puma heeft de twee genoemde systemen bij elkaar gezet en dat levert dan de Puma Ignite Disc op. Als je de eerste regel op hun site leest, ‘De IGNITE DISC heeft een snelle pasvorm zodat je ze aantrekt en kunt gaan‘ dan levert dat nog net geen geschater op, maar met dit soort teksten is het niet zo verwonderlijk dat Puma niet zo hoog scoort in de categorie ‘bekend merk hardloopschoen’.

Voor de rest lijkt er weinig mis met deze schoen, gezien het bovenwerk dat bestaat uit ademend mesh, een tussenzool bestaande uit Ignite-schuim (zeer veerkrachtig) en flexgroeven voor een soepele en natuurlijke afwikkeling.

De schoen heeft een adviesprijs van €130,- en het mannenmodel is volgens de site met 312 gram ‘licht’. De combinatie ‘licht’ en ‘312 gram’ is nog net geen volksverlakkerij, maar de Ignite Disc is duidelijk niet licht.

Puma Ignite Disc

Puma Ignite Disc

Puma Ignite Disc

Puma Ignite Disc

Puma Ignite Disc

Afbeeldingen via puma.nl