puma-mobium-outer-heel-sole-1

Puma heeft een nieuwe schoen ontwikkeld genaamd de Mobium Elite.
De Mobium Elite is op zijn zachts gezegd een opvallende schoen qua model, en is enige in zijn soort qua achterliggende techniek die Puma gebruikt bij deze schoen.

Techniek:
Puma gebruikt eigenlijk voetboog als rode draad voor hun nieuwe schoen.
De voetboog zoals mje wel misschien zult weten bestaat uit de peesplaat waar vele pezen en aanhechtingen onderdoor lopen welke de voet op spanning houd.
Mobium van Puma doet eigenlijk hetzelfde.
Ze hebben de zool dusdanig gebogen dat hij ook gespannen staat en op het moment van neerkomen op de midvoet zal de schoenzool dus iets oprekken net als jij peesplaat doet. (natuurlijke demping)
Bij het wegzetten van de voet zal de boog wer in originele vorm terug veren om ook de volgende stap op te vangen en te ondersteunen waar nodig.

De voorvoet daarentegen is zeer flexibel zowel in de teensprong als zijwaarts.
Wat wij ons wel afvragen is deze schoen zich zal houden met orthopedische zolen en of dat uberhaubt wel mogelijk is.
Een flinke hielkap verklapt dat het waarschijnlijk een stabiele schoen zal zijn met een flinke plakken slijtzool onder de voet.
De onderzijden van de schoen doet inderdaad denken aan een voet en zal daar ook zeker zijn voordeel in hebben qua afwikkeling en comfort qua soepelheid van de zool.

Toch verdient Puma hier wel credit omdat ook zij zich van de begaande weg afwijken en hun eigen stijl blijven creeren zoals ze ook in het verleden hebben gedaan. (Puma Disc)
Uiteraard is deze schoen ook in Nederland verkrijgbaar voor €130.-

Hier de platen:
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

via: sf[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]