Saucony heeft een nieuwe schoen, de Zealot. Zealot betekent fanatiekeling en dat wordt je vanzelf als je op deze schoen rent. De zool is namelijk gemaakt met het verbeterde PWRGRID+ waardoor de demping 20% hoger is dan dan elke andere Saucony schoen. Alle “normale” renschoenen van Saucony hebben een 8mm zool met Powergrid waardoor je al meer gestimuleerd wordt om een natuurlijkere afwikkeling te hebben, gericht op je midden voet. De Saucony cortana had een nog vlakkere zool van 4 mm. De Zealot is eigenlijk de opvolger van de Cortana. Alleen dus met het verbeterde Powergrid, waardoor ook de duurzaamheid groter is en een ISOFIT pasvorm.

foto

De upper van de schoen zit als een sok om je voet, is geheel naadloos en daardoor dus nergens drukplekken. De ISOFIT pasvorm is er voor de stabiliteit aan de voet tijdens het rennen. Het is zo flexibel dat het meegaat met de beweging van je voet. En door de bounchy zool voelt alles heel licht aan waardoor het rennen makkelijker lijkt te gaan. De leest van de Saucony schoenen zijn vrij breed. Door de soepele upper sluit de schoen overal goed om je voet en je tenen houden genoeg ruimte over voor een goede afzet. De tong van de schoen zit vast aan de upper waardoor deze niet gaat verschuiven tijdens je run.

foto (3)

De hiel is gemaakt met een support frame waardoor het veel steun biedt. Door deze support frame hiel en de ISOFIT is het makkelijk om met elastische veters te werken waardoor je de schoenen ook makkelijk tijdens een Triathlon wedstrijd aan kan. De dikte van de dempende zool is bij de hiel 25mm en bij de voorvoet 21mm. Door de dikte van de zool heb je minder snel last van vermoeide voeten, ook fijn dus voor het laatste onderdeel van een Triathlon als je net al een flink aantal kilometers in je fietsschoenen hebt doorgebracht.
De binnenkant van de zool lijkt op een antipronatie blokje als je de schoen ziet. Alleen als je erop drukt voel je dat het gewoon zacht martiaal is. Bij het wandelen op de schoenen lijkt het iets harder te voelen en ook bij een hele rustige duurloop lijkt de zool iets harder dan de bounchy look doet vermoeden. Hoe harder je rent hoe soepeler het allemaal gaat en voelt. Ook klimmetjes op en af gaat heerlijk met veel reactiviteit. Ik vind het echt een top schoentje.
foto (1)