Clipboard03

De vormgeving:

Strak design voor een sporthorloge. Groot scherm, maar past prima om een smalle vrouwen pols. Mooi soepel open gewerkte rubberen polsband, zodat tijdens de training het goed kan ventileren en het niet gaat irriteren. Het Sigma horloge is waterdicht, dus kan gewoon gedragen worden tijdens een training door de regen.

Bediening:

Het Sigma horloge is makkelijk te bedienen. Om het horloge in te stellen, spreekt echt voor zich. Alleen tijdens het lopen van een intervaltraining vond ik het persoonlijk niet zo handig werken met de start- en stopknop. Dit komt omdat wij bij Hera tussen de rondes, wandelen. Deze tussenposes, wilde ik eigenlijk niet mee nemen in mijn training resultaat. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je eerst op de stopknop drukken en wanneer je met de volgende ronde begint twee keer snel achter elkaar op start. Thuis ging dat goed, maar tijdens het lopen ging dat wat minder, waardoor er vaak geen nieuwe “lap” werd gestart. Oplossing, was toch om de wandel pauzes ook mee te nemen in de training.

Hartslag meter:

De hartslagmeter maakt snel en makkelijk contact. De eerste training had ik de hartslag band veel te strak. De training daarna had ik de band weer te los, waardoor ik tijdens het lopen mijn hartslag meting kwijt raakte. De band moet toch best strak zitten om goed op zijn plaats te blijven. Zelf vind ik dat niet heel prettig.

Clipboard02

Wanneer je naar een andere zone gaat wordt dat aangegeven met een signaal. Tijdens een interval training zet ik dat uit. Maar tijdens een duurloop, is het wel fijn dat er niet continu op het horloge gekeken hoeft te worden om te zien of je nog in de juiste zone loopt.

Training resultaat:

7 trainingen kunnen er in detail terug gekeken worden. Daarnaast kan er totaal overzicht van een week, maand en sinds wanneer je het horloge hebt bekeken worden. Wat erg nuttig is dat er per training gekeken kan worden hoeveel procent je tijdens je training per zone hebt getraind en hoeveel calorieën per training hebt verbrand.

Conclusie:

Mooi vormgegeven horloge, met goede pasvorm. bediening spreekt voor zich. Waardevolle informatie over de training ingedeeld in tijden, hartslagzones en calorieën verbruik.

Graag wil ik Sigma bedanken voor het ter beschikking stellen van deze hartslagmeter.

Sanne Glas.