Het Zweedse Salming brengt loopschoenen op de markt met een drop van 5 mm: goed voor de meer minimalistische lopers en ook prima voor lopers die eens willen ervaren wat het is om met minder drop te lopen. Voor de lange duurlopen heeft Salming de Distance, in zowel een mannen- als vrouwenmodel (beide in slechts één kleur en dat is dan ook een fraaie combinatie geworden). Een hoera voor degene die de naam heeft verzonnen.

De schoen kost €150,- en valt daarmee in het wat duurdere segment. Wat krijg je daarvoor terug? Simpel: Zweedse degelijkheid zoals een Runlite tussenzool, een bovenwerk dat bestaat uit drie lagen en, hou je vast, ExoSkeleton, voor optimale veerkracht en ondersteuning. De buitenzool bevat rubber dat 3 keer zo lang mee gaat ten opzichte van de vorige versie (of het is super slijtvast rubber, of afgelopen seizoen bestond de buitenzool uit waaiboomrubber). Het vrouwenmodel weegt ongeveer 200 gram, het mannenmodel 50 gram meer.

Interesse in de Salming Distance? De schoen kan je kopen via de webshop van Salming (van Salming dus, niet van deze website).

Salming Distance

Salming Distance

Afbeeldingen via Salming