Salomon staat bekend om de goede (zowel kwalitatief als qua uiterlijk) trailschoenen. Dit keer besteden wij hier geen aandacht aan een Salomonschoen waarvan de noppen zo hoog zijn dat een beetje boer zijn land daarmee kan omploegen, nee we melden hier een schoen die bestemd is als een ‘herstelschoen’: de S-LAB RX 3.0. De schoen is ontwikkeld in overleg met Salomon atleten en is al wat langer op de markt, toch vinden wij het een schoen om hier nog te melden.

De bovenkant bestaat uit ademend open mesh en bevat Sensiflex. Dat laatste is natuurlijk weer een fraaie blabla-term, maar het komt er op neer dat stretchstof de voet goed omsluit, flexibiliteit wordt geboden op plaatsen waar dat nodig is terwijl er ook ondersteuning wordt geboden. De tussenzool bestaat uit het welbekende EVA en de buitenzool garandeert een goede grip, alleen met een wat vlakker profiel. Het voetbed is gemaakt van leer zodat men niet snel met een verfrommelde binnenzool te maken krijgt.

De schoen weegt ruim 170 gram bij maat 8.5, dus kan de S-LAB RX 3.0 met recht een lichtgewicht worden genoemd. De prijs ligt op ongeveer €80,- en de schoen is verkrijgbaar via de site van Salomon en de betere trailspeciaalzaken. De schoen heeft als kenmerk ‘herstelschoen’ zodat deze schoen voornamelijk als een ‘vrije tijd’-schoen gebruikt kan worden, maar ook hardlopen zal er wel degelijk mee mogelijk zijn.