Saucony brengt een nieuw model op de markt, waarvan het meest opvallende is dat dat model prettig is geprijsd: voor de Saucony Lancer betaal je slechts $80,- (via de site van Saucony). De Lancer is een neutrale of licht anti-pronatie schoen met genoeg demping voor elk type training. De schoen weegt bijna 300 gram en valt hierdoor niet in de categorie lichtgewicht.
Het bovenwerk bestaat uit het alom bekende mesh waarop reflectiemateriaal is aangebracht. De tussenzool bevat Progrid voor een uitstekende demping en Support Arc tegen het proneren. ‘Flex’ groeven in de buitenzool zorgen voor een goede afwikkeling.

De drop is 8 mm en dat is een bekende hoogte bij Saucony, en dat verkrijgt men via tussenzoolhoogtes van 26 mm achter en 18 mm bij de voorvoet. Uiteraard is er een mannen en vrouwenmodel en heeft men de keuze uit een normaal en een breed model.

De schoen is voorlopig alleen in Amerika te koop, of en wanneer Nederland aan de beurt is niet bekend. De schoen is inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar met een adviesprijs van €100,-, onder andere bij diverse Intersport winkels (en nee, wij maken geen reklame).

 

Saucony Lancer

Saucony Lancer

Saucony Lancer

Saucony Lancer

Saucony Lancer