We gaan een vrolijke zomer tegemoet, althans als je uitgaat van de marketing van Saucony. Geïnspireerd door ijsjes biedt men hardloopschoenen in vier vijf vier flitsende kleuren aan. Het idee hierachter is dat waterijsjes, popsicles in de Joe Es of Ee, heerlijk verkoelend zijn na een pittige training.

Bekijk de kleuren schoenen en je kan enigszins de achterliggende smaak raden (inderdaad, ook smurfenijs). Er zit wel een adder onder het gras: als je van citroenijsjes houdt is het niet vanzelfsprekend dat je kan kiezen voor de gele variant. Het is namelijk zo dat per kleur één type schoen wordt aangeboden, dus het is raadzaam om wel de juiste schoen te kiezen en de bijbehorende kleur voor lief te nemen. Het gaat om de volgende modellen: Guide 9, Triumph Iso 2, Ride 9, Kinvara 7 en de Omni 15

De schoen kan je niet zomaar bij elke plaatselijke hardloopzaak kopen, het schijnt dat de Ruppops exclusief bij Run2Day verkrijgbaar zijn, dan wel in hun webshop. In Nederland worden er 4 smaken, ehhh kleuren, aangeboden, in Amerika vijf. De Omni 15 is hier niet als Runpops verkrijgbaar.

De Runpops-schoenen kosten net zoveel als de ‘normale’ varianten en de prijzen variëren van €130 tot €170; (waarbij opgemerkt dat je in de maand Juli €20,- korting krijgt).

Hieronder afbeeldingen van de schoenen met links de mannenversie (en jawel, dan heb je rechts de vrouwenversie), met van boven naar beneden: Guide 9, Triumph Iso 2, Ride 9, Kinvara 7 en de Omni 15 (die dus niet in Nederland verkrijgbaar is).

Als extra gimmick bevat de buitenzool smaakstoffen: lik in de winkel maar eens over de buitenzool, dan proef je de achterliggende smaak van de betreffende kleur schoen.

Saucony Runpops Guide 9

Saucony Runpops Triumph Iso 2

Saucony Runpops Ride 9

Saucony Runpops Kinvara 7

Saucony Runpops Omni 15

Afbeeldingen via Saucony.com