Saucony brengt een vernieuwde Triumph op de markt, de Triumph ISO, waarbij de schoen vanaf de grond af aan opnieuw is ontworpen. Hierdoor krijgt de hardloper een schoen met een unieke hardloopbeleving. De schoen biedt een zeer goede schokdemping. Dat vindt plaats via PWRGRID+, waarbij de tussenzool 3 mm extra dempend schuim heeft gekregen. Deze 3 mm zorgt voor maar liefst 20% extra schokdemping, waarbij de drop gelijk is gebleven op 8mm (29 mm hoogte bij de hiel en 21 mm bij de voorvoet). Kortom, ook Saucony gaat heel voorzichtig mee met de trend van de dikke zolen.

Het bovenwerk bevat ISOFIT (ahum, wij verzinnen dit niet) waarbij het bovenwerk als een soort sok om de voet zit en het als het ware meebeweegt met de beweging van de voet. Dit moet een zeer comfortabel loopgevoel opleveren. De schoen is niet de meest lichte schoen die men kan vinden, maar met een gewicht van net onder de 300 gram (per schoen dus) is dit toch niet direct een zwaargewicht.

De schoen zal begin november op de markt worden gebracht. De prijs is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het richting de €150,- zal gaan.

Saucony Triumph ISO

Saucony Triumph ISO

Saucony Triumph ISO

Saucony Triumph ISO

Bron afbeeldingen: Saucony