Er zijn verschillende systemen op de markt om drinken mee te nemen onderweg, tijdens een trail of lange duurloop. Zo heb je de bekende gordels, al dan niet met elastische band, met verschillende kleine drinkflesjes. Het voordeel van deze gordels is dat het drinken, en dus het gewicht, mooi verdeeld zit om je lijf. Het nadeel is echter dat de flesjes wat lastig te pakken zijn en vooral om ze onder het lopen weer terug te stoppen. Ze worden echter door veel hardlopers gebruikt, waardoor je ziet dat het erg persoonlijk is waar je voorkeur naar uitgaat.

Scott_Trail_Belt_Black_Lime_Green_1

Een andere optie is een gordel waarin je een of meerdere bidons mee kunt nemen Op advies van Loperscompany Den Bosch heb ik daarom gekozen voor de Scott Trail Belt (zwart-lime groen). Deze ergonomisch voorgevormde drinkgordel is licht (160gr) en draagt erg comfortabel. Behalve ruimte voor een 500ml bidon zitten er nog drie kleine zakjes op waar je je sleutels, smartphone of wat gelletjes in op kunt bergen. Deze zakjes zijn afsluitbaar met een rits of klittenband. De naam trailbelt is wat mij betreft verwarrend: tijdens een trail gebruik ik liever een rugzakje met meer opbergmogelijkheden. Maar tijdens lange duurlopen gaat deze heupgordel altijd mee. Hij is dus uitstekend geschikt voor je lange duurlopen, of gewone trainingen op warme dagen.

Scott_Trail_Belt_Black_Lime_Green_2

De bidon zit aan de achterkant, maar laat zich makkelijk pakken en weer terugstoppen. Met behulp van een elastisch koordje kun je de bidon vastzetten zodat hij niet uit de gordel springt tijdens het lopen. Je voelt de bidon nauwelijks tijdens het lopen, ook niet als hij nog helemaal gevuld is. Tijdens het lopen heb ik geen last gehad van irritatie door het schudden van de bidon, en ook niet van de heupgordel zelf. De binnenzijde van de gordel is gemaakt van ventilerend materiaal, dus het vocht wordt goed afgedreven.

Een erg comfortabele drinkgordel van Scott dus voor je duurlopen, met voldoende opbergruimte voor wat kleine spullen en dus ideaal voor je langere (duur)trainingen.

Scott_Trail_Belt_Black_Lime_Green_3          Scott_Trail_Belt_Black_Lime_Green_5Scott_Trail_Belt_Black_Lime_Green_4