In de lente van 2013 zal Scott Running met de Kinabula Trailschoen komen vernoemd naar de gelijknamige berg in Maleisië.

Wat kunnen we over deze redelijk licht gewicht trail schoen vertellen.
Om maar te beginnen met het gewicht, deze is voor de heren in maat 9 zo rond de 275 gram en voor de dames in maat 8 rond de 250 gram.
in tegenwoordige trailschoenen die je steeds vlakker ziet worden en dan bedoel ik natuurlijk de hak-teenhoogte is deze niet echt heel erg licht te noemen.
Maar het zij ze vergeven omdat deze schoen een toe-off heeft van 11mm.

Scott weet toch door hun eRide systeem de schoen voor alle type lopers in te zetten, dus ben je hak, midvoet of voorvoet lander, dan kun jij prima uit de voeten met deze schoen.
Zij gebruiken als tussen zool het Aero Foam wat tot 25% lichter is dan het traditionele EVA materiaal.

Hier zien we ook Scotts drainage systeem die ervoor zorgt dat het overtollie vocht/water uit de schoen verdwijnt langs de zijkanten van de schoen.
Als je goed naar de afbeeldingen kijkt dan zie je de gaten zitten.
Onder de voorvoet en doorgetrokken naar de hak zit een harde PTU plaat om de voet te beschermen tegen natuurlijke elementen als stenen en rotspunten.

Handig is ook hoe je de veters veilig kan verbergen zodat die ook geen belemmering kunnen vormen tijdens het trailrunning.

We zullen in de lente van 2013 hopelijk zelf kunnen ervaren hoe deze schoen het zal doen in Nederland.

We melden eerder al in een bericht dat Scott aan de weg timmert in Nederland, en zo ook komen ze in de visvijver van het trail kijken.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]