Skora is een hardloopmerk waarbij ‘natuurlijk bewegen’ centraal staat. Dat betekent dat hun schoenen een drop hebben van 0 mm, dat er sprake is van een ruime voorvoet en een anatomisch gevormd voetbed. Daarnaast vallen de schoenen van Skora op door het gebruik van leer. Het topmodel van Skora is Form, waarbij de prijs ligt op $179.95. De twee meest recente versies van de Form hebben zelfs een prijs van $194.95.

Alsof je een emmer leeggooit, maar dan krijg je wel een hardloopschoen waarvan de bovenkant geheel uit geitenleer bestaat, welke zich naar jouw voet gaat ‘zetten’. Hierdoor krijg je een comfortable hardloopgevoel, en dat wordt versterkt door weinig tot geen naden in het bovenwerk en een ‘asymetrisch’ bovenwerk waardoor er geen tong is. Het geitenleer is waterafstotend, terwijl het andersom wel ademend is.
De buitenzool bestaat uit stevig slijtvast rubber waardoor de loper een goede grip heeft. De tussenzool is slechts 13 mm dik, zodat de loper dicht op de ondergrond staat. Het gewicht van de schoen ligt ruim onder de 250 gram, dus is er geen excuus dat het lijkt alsof je hardloopt met een blok aan je been.

Het mannenmodel bestaat uit 3 kleuren, het vrouwenmodel uit 4 kleuren. De schoen is te koop via de site van Skora.

De topgeprijste Form-modellen (€194.95):

Skora Form

Skora Form

Skora Form

De wat prettig geprijsde Form-modellen (€179.95):

Skora Form

Skora Form

Skora Form

Skora Form

Skora Form

Bron afbeeldingen; Skora