Bij de introductie van de nieuwste iPhone 6 en 6PLUS, in het najaar van 2014, heb ik gekozen voor de iPhone 6PLUS. De enige twijfel die ik had: kan ik hem wel meenemen met sporten? In eerste instantie loste ik dit op met een armband. Dat ging goed, en ik schreef hier toen al een review over. Dat geldt nog steeds, ik heb tijdens het hardlopen nauwelijks last van de iPhone om mijn arm. Alleen, nu het warmer is, en ik vaak met korte mouwen loop, is dat toch wat anders. Die armband rechtstreeks op de huid dragen is minder prettig. Bij het aansnoeren van de band wil je vel er nog wel eens tussen komen, en dat is gewoon pijnlijk. Daarom was ik op zoek naar iets anders, zeker voor in de zomer.

SPIbelt_Performance_XL_2_small

Zo kwam ik bij SPIbelt terecht. Ik heb daar de SPIbelt Performance XL running pocket besteld, voor € 30,99. Deze heupriem is speciaal voor grotere smartphones. Ik had de band snel in huis. Meteen geprobeerd en ja hoor, mijn telefoon paste er goed in! Ik heb hem ’s avonds aangedaan tijdens de training en moet zeggen: een ideale oplossing! Je voelt de band niet zitten tijdens het hardlopen, je hebt geen last van het gewicht van de telefoon, en ik kon gewoon muziek luisteren (dus de telefoon past er in, met nog ruimte voor het aansluiten van een hoofdtelefoon). De telefoon schudt niet, de band zakt niet af, kortom je merkt niet dat je hem bij je hebt.

SPIbelt_Performance_XL_1_small

Aan de band zitten nog lusjes om gels mee te nemen, altijd handig. En je kunt de opbergruimte natuurlijk ook gebruiken voor gels, een energiereep, of je portefeuille. Voor mij is het een prima oplossing, zeker met de vakantie voor de deur. Op deze manier kan ik gewoon lekker trainen en mijn telefoon goed meenemen onderweg. Voor als ik een foto wil maken, of als ik iemand kan bellen, mocht er iets gebeuren onderweg.

SPIbelt_Performance_XL_3_small

SPIbelt claimt dat de pocket waterafstotend is, zelfs bij een kleine regenbui. Dit heb ik nog niet getest maar gelet op het materiaal ga ik er van uit dat dit inderdaad het geval is. Het is sowieso al fijn en fris dat zweet niet naar binnen dringt. Dus, ben je nog op zoek naar een oplossing om je smartphone mee te nemen tijdens het lopen, kijk dan eens op de site van SPIbelt, zij hebben verschillende modellen voor diverse toepassingen. Hieronder zie je mijn SPIbelt Performance XL heupriem, met mijn iPhone 6PLUS er in opgeborgen.

SPIbelt_Performance_XL_4_small