Bij het anderhalve eeuw bestaande bedrijf Timex hebben ze ook niet stil gezeten de afgelopen tijd. Timex, een bedrijf wat al sinds mensenheugenis zich verbind aan tijd heeft een nieuw sporthorloge ontwikkeld met 3G verbinding.

Timex is een samenwerkingsverband aangegaan  met telecombedrijven AT & T en Qualcomm om de nieuwste 3G-technologie toe te voegen aan een running product dat zorgt voor tekst en e-mailberichten, social media en muziek gebruik op de weg zonder tussenkomst van een smartphone. Klinkt cool he!? Wij nemen je mee met een blik op de aankomende GPS+ horloge (hartslagband combinatie ook beschikbaar

Loop jij die marathon waar je lang voor hebt getraind, dan kan jouw trainer je tijdens jouw run instructies meegegeven door berichten te sturen naar je horloge. Hij kan maar op 1 plaats tegelijk zijn en dan is deze functie natuurlijk erg handig. Ben je verdwaalt tijdens jouw trailrun? Zend dan een bericht met jouw locatie naar iemand toe, en natuurlijk kun je dit alles delen met de social media platvormen.

Maar wil je wel steeds in de gaten gehouden worden? Er zullen vele lopers denken dat zo’n horloge je een stukje zekerheid meegeeft en wij geven ze daar gelijk in maar er zullen ongetwijfeld lopers zijn die juist niets van tech willen meenemen tijdens hun training omdat ze daarbij juist ontspannen. Het is maar wat je zelf wilt. Je kunt ook instellen wie jouw kan oproepen of je locatie te zien zal krijgen.

Het horloge beschikt over 4 gig aan data, dus genoeg om een aantal muziekalbums op te slaan. Muziek werkt via Bluetooth met iedere Bluetooth koptelefoon. De bruikbaarheid van het horloge is te danken aan Qualcomm en heeft er voor gezorgd dat je ook in fel daglicht een uitstekend display hebt waar je alles prima op kunt zien vanwege het MIRASOL technologie.

Wat vind jij ervan?
Wil jij ten alle tijden in contact staan met het thuisfront of coach die je tips geeft tijdens het lopen?

Wij zijn benieuwd. Laat hieronder je reactie achter.