Saucony heeft in de afgelopen jaren de Triumph flink zien veranderen. Ze hebben altijd gezeten tussen een schoen zachter en comfortabeler te maken en harder en stabieler. Waar je zag dat de Triumph nummer 4 en 8 een stuk steviger waren dan hun voorganger zie je deze lijn gelukkig ook weer doorgaan met de ISO 2. Zelf hebben we zeer zeker gemerkt dat de Triumph ISO een zeer zachte schoen was geworden. Met name ook door het ISOfit bovenwerk had je echt een slof aan je voeten zitten die een en al comfort bracht. De energie teruggave was dan ook minimaal.

Saucony-Triumph-ISO-2

De Saucony Triumph ISO 2 is voelt wederom harder en steviger aan zodat het “rebound”effect weer aanwezig is en dit voel je ook tijdens je run. Waar de Triumph ISO papperig aanvoelde is de versie 2 een stuk steviger en stabieler. Dit is mede dankzij het Everun materiaal welke ze hebben vervaardigd. Everun is een elastisch schuim dat meer energie-rendement heeft en behoudt zijn energie-rendement langer dan de meeste schuimzolen. In de Triumph ISO 2, wordt de Everun gepositioneerd bovenop de tussenzool en net onder het verwijderbare binnenzool.

De slijtzool is ook aan verandering onderhevig geweest.

Triumph-ISO-2-and-1-Forefoot-Outsole

Weg zijn de laterale flexgrooven waarbij de schoen toch een niet al te stevig gevoel creëerde. In plaats daarvan hebben we horizontale flexgrooves gekregen die de schoen beduidend steviger maakt in de breedte van de zool

Triumph-ISO-2-and-1-Outsole

Ook aan de achterzijde is de schoen vernieuwd en is de crashpad niet meer dermate aanwezig. De inkepingen zijn verdwenen en de slijtzool komt nu als het ware redelijk snel op de tussenzool uit. Ook bij de landfase heb je daardoor een stabieler en veiliger gevoel.

Bovenwerk:

Het bovenwerk heeft maar kleine veranderingen ondergaan en zal daardoor niet merkbaar zijn op de voet zelf. De buitenzijde van het ISOfit materiaal is iets anders gepositioneerd.

Specificaties:

De schoen heeft een 8mm drop (voorvoet 24 mm en hakgedeelte 32 mm hoog)
De heren versie weegt rond de 289 gram en de dames versie 243 gram.

Verkoopprijs:  €169.99

bron: runningwarehouse.com