De Saucony Ride 10 viert zijn/haar 10e verjaardag. Wij hebben ze naast elkaar gezet om te kijken of de verschillen ten opzichte van elkaar zijn. Beide schoenen hebben het reeds bestaande Everun tussenmateriaal. Daarin dus geen verschil. De drop/hakhoogte blijft standaard op de 8mm staan zoals ze die een aantal jaren geleden hebben introduceert.

Wat zijn dan de verschillen? Ten eerste het bovenwerk. Waar je bij de Ride 9 nog Flexfilm overlays had zijn die bij de Ride 10 geheel verdwenen en is de oplossing voor het stabiel houden op de voorvoet het gebruik maken van een ander Mesh upper welke op strategische punten is verstevigd. Op deze manier heb je dus geen enkele last van een naad of verdikking op de voet zitten.

Op deze foto is het goed te zien dat de upper dichter bij elkaar is gestikt om zo stabiliteit te garanderen maar het comfort te verhogen.

Waar we bij de rechterschoen (ride9) nog een crashpad hadden in vorm van een ietwat andere kleur, is deze bij de ride 10 geheel verdwenen en bestaat de zool dus uit dezelfde hardheid. Dit komt de stabiliteit ten goede en zal het onderproneren tegen gaan. Ook staat de zool wat vlakker dan zijn voorganger. De stiksels aan de hakzijde zijn ook verdwenen en de hak bestaat nu uit een bijna geheel naadloos contrefort.

De slijtzool is niet schrikbarend veranderd. Enige is dat bij de Ride 10 (linker schoen) aan de binnenzijde de zool is doorgetrokken. Dit geeft dus ook weer meer stabiliteit dan de Ride 9. Diepe flexgroeven onder de voorvoet zorgen voor een snelle en prettige afwikkeling.

Dan nog een opvallend detail. De lip is net als bij de Saucony Triumph in een sok veranderd. Comfort gaat daar dus mee omhoog en je hebt geen last meer dat je tong gaan schuiven.

Al met al is de Ride 10 een prima opvolger geworden met een hoger comfortgehalte.
Je kunt de schoen bij ons aanschaffen in de shop.

Adviesverkoopprijs: 139.99. Bij ons in de webshop: 124.99

Klik hier voor de dames Ride 10
Klik hier voor de heren Ride 10.