EVERUN

Vangt de impact op
EVERUN behoudt zijn eigenschappen tot wel 3x langer dan standaard EVA. EVERUN biedt 83% energy teruggave waardoor de schoen langer zijn dempend vermogen behoudt.

Vermindert piekbelasting
EVERUN is gericht op het verdelen van de krachten en het verkleinen van de piekbelasting. EVERUN Topsole Constructie brengt het beste foam dichter bij de voet. Deze nieuwe constructie geeft lopers een meer soepele, vloeiende demping gedurende de gehele afwikkeling met een afname in piekbelasting in de voorvoet.

STABILITEIT

De individuele karakteristieken van een loper zijn lichaam en loopstijl bepalen de hoeveelheid extra stabiliteit die hij nodig heeft voor zijn schoenen. De mate van extra stabiliteit wordt bepaald door het verschil in constructie aan de laterale en mediale zijde van de hiel. Zodra een voet vlak op de grond staat worden er geen torderende krachten meer op de zool uitgeoefend. Het is de relatieve stijfheid van een zool die bepaald of de gewrichten van de voet en enkel stabiel zijn.

EVERUN BEHOUDT ZIJN EIGENSCHAPPEN TOT 3X LANGER DAN STANDAARD EVA

Thermodynamica:
Wet van behoud van energie
Voor energie (van welk soort dan ook) geldt een belangrijke wet : energie gaat nooit verloren. Energie kan worden omgezet van de ene vorm in de andere, maar verdwijnt niet.
Ieder keer dat de voet de grond raakt, voegt het energie in de vorm van warmte toe aan de tussenzool. EVERUN is veel minder gevoelig voor temperatuur dan EVA.

DEMPING

Demping is multidemensionaal. Lopers hebben, afhankelijk van de individuele karakteristieken van hun lichaam en loopstijl verschillende soorten demping nodig. Iedere schoen in de collectie van Saucony is ontworpen om een specifieke loopervaring te bieden door een unieke balans tussen al deze dimensies.