Superfeet zolen

Superfeet inlegzolen

Als je voet gerelateerde klachten hebt, wordt al snel de link gemaakt met inlegzolen. Inlegzolen heb je er in diverse soorten, maten, prijsklassen en met name de functionaliteit. Orthopedische zolen hoor je ook vaak mensen roepen bij klachten. Natuurlijk een prima optie om ernstige klachten te verminderen en de stand van het lichaam te veranderen.

Werken van achter naar voor

Dankzij de basis van podologische geneeskunde hebben de vorm, het ontwerp en de fabricage van de bekende Superfeet inlegzolen de standaard gezet voor ondersteuning van de voeten. Met als resultaat inmiddels méér dan 40 patenten in zowel de Verenigde Staten als daarbuiten. Superfeet inlegzolen zorgen ervoor dat de platte 2-dimensionale tussenzool van je schoeisel zich aanpast aan de 3-dimensionale vorm van je voeten. De specifieke vorm van Superfeet zolen helpt de voet te stabiliseren, terwijl de diepe gestructureerde hielkuip en het full-length schuim van de zool je voeten meer ondersteuning en comfort bieden.


Zelf loop ik al geruime tijd op deze Superfeet zolen en merk een duidelijk verschil met de zolen die ik hiervoor had. Met name de kuip waar de hiel in staat, is van groot belang bij deze zolen. Vele andere leveranciers van inlegzolen hebben een verhoging aan de binnenzijde van de voet om zo de voet in het midden te ondersteunen. Superfeet begint echter bij de hak en door deze methode zal de calcaneus een optimale ondersteuning krijgen waarbij tegelijkertijd de rest van de voet ook wordt ondersteund en rechter wordt gestationeerd. Zelf heb ik dit ervaren door met mensen in contact te komen en ze een aantal testjes te laten doen met en zonder de zolen. Buitengewoon bijzonder is het effect van de speciaal ontworpen hielkuip in vergelijking tot andere zolen die ondersteunen vanuit de midvoet.

Een andere manier van aanmeten

Het aanmeten van de zolen gebeurt ook op een geheel andere wijze dan ik gewend was. Superfeet gaat uit van de breedte van de hak. Je kunt je voorstellen dat iemand een maatje 39 in de lengte nodig heeft, maar in de breedte onder de hak over de zool staat. Dan sluit de kuip niet juist aan en zal er een grotere maat worden gepakt, net zolang tot de breedte van het hielbeen mooi in de kuip past van de Superfeet zool. Wat er aan de voorzijde gebeurt, is dan niet van belang, deze wordt op maat gemaakt door een stukje van de voorzijde af te knippen.