//Verlichting is voor iedere loper een must-have!

Verlichting is voor iedere loper een must-have!

Als de bladeren van de bomen vallen dan merk je dat het al weer sneller donker wordt. Als je begint te lopen dan is het vaak nog ligt maar aan het einde begint het al weer schemerig te worden. Daarom is goede verlichting noodzakelijk. Veiligheid staat voorop.

Goede verlichting zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent en zeker als de dagen korter worden. Door goede verlichting ben je zichtbaar voor andere weggebruikers. Een lantaarnpaal biedt te weinig bescherming.

Met sommige verlichting kan je zelfs zien waar je loopt. Verlichting is voor iedere loper een must-have!

Er zijn meerdere soorten verlichting die je kan dragen. Je hebt reflectievestjes, sportarmbanden met led verlichting, hoofdlampen en hardloopvesten met verlichting.

Hieronder zijn een aantal verschillende soorten verlichting uitgelicht.

GATO Led Safer Sport hesje Unisex

GATO heeft een hardloopvest gemaakt met  LED verlichting en reflectoren. Dit zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Aan de voorzijde zijn 4 witte LED lichten en aan de achterkant  4 rode LED lichten. Er zitten 2 licht modes op het vest, je kan lampjes continu laten branden of je kan ze op knipperen zetten.
Het GATO Led Safer Sport hesje is makkelijk te verstellen door zijn elastische banden, dat zorgt voor een hoog draagcomfort. Je kan het vest goed om je heen sluiten zonder dat het te strak zit. Het vest is makkelijk aan te doen door de twee clips die aan de voorzijde worden bevestigd.

Het GATO Led Safer Sport hesje is in twee uitvoeringen leverbaar. Bij de ene uitvoering kun je de verlichting van het vest opladen via een USB kabel en de andere uitvoering werkt op een batterij.

 GATO Neon Led armband

De GATO Neon Led armband zorgt er voor dat je zichtbaar bent door het LED licht wat om je arm zit. Er zijn verschillende kleuren leverbaar. De band is goed verstelbaar waardoor deze band om elke arm past. Je kan het lampje continu laten branden of je kan het op knipperen zetten.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat als je met één band gaat hardlopen je niet altijd goed zichtbaar bent. Om elke arm één is het beste advies.
 

GATO Running High-Viz

De GATO Running High – Viz is een borstlamp. Tijdens het lopen kan je ongeveer 20 meter vooruit kijken. In de polder en andere donker plekken waar je loopt is deze van onschatbare waarde. Je kan goed zien waar je je voeten neerzet en je bent heel goed zichtbaar voor andere weggebruikers.
Er zitten twee standen op, een spaarstand en een gewone stand. Naast deze standen is het lampje ook verstelbaar zodat je het lampje gericht naar de grond kan laten schijnen en daarmee niet de andere weggebruikers verblindt.
De batterij is op te laden door middel van een USB kabel. Houdt er wel rekening mee dat na ongeveer 3 uur de batterij moet worden opgeladen.

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn als u verlichting voor het hardlopen gaat kopen.

Het allerbelangrijkste is dat u zelf zichtbaar bent maar ook voor de andere weggebruikers. Er zijn producten waarmee u al op 250 meter zichtbaar bent en dat is handig op plekken waar weinig tot geen straatverlichting is. Zorg er voor dat u zowel aan de voor- als aan de achterkant zichtbaar bent.

Zorg er voor dat de verlichting comfortabel zit. Als het niet lekker zit dan zult u het misschien niet gaan dragen en leidt het tot ergernis tijdens het lopen. Kies een type verlichting dat bij u past, de keuze tussen verlichting met of zonder USB is aan u. Maar USB is milieu vriendelijker en na een lange zomer bestaat de kans dat de batterij het niet meer doet.

Veel veilige loopkilometers met de verlichting die bij u past!

Interesse in één van de verlichtingen. Kijk dan hier voor informatie.